Matek könyv szülőknek Így segíts a matekban gyermekednek borító

Így segíts a matekban gyermekednek

Hogyan találd meg gyermeked valódi problémáját, és magyarázd el a matekot úgy, hogy megértse?

A magántanári csoport vezetőjének módszere, amivel több mint 100 gyereknél elérte, hogy felzárkózott matekból, kialakult a logikus gondolkodása és eredményes vizsgákat tett.

Ezzel a könyvvel szülőként te is segíthetsz a gyermekednek megérteni az alapokat, és elérheted, hogy sikerélményei legyenek a matekban.

Mit mondanak, akik már olvasták?

"Kedves Rita és Márton!

Én tanulásmódszertani tanácsadóként is dolgozom és mint szakmai anyagra is kíváncsi voltam kiadványotokra. Örülök, hogy megvettem és átnéztem.

Teljesen egyetértek veletek, az én tapasztalataim is azt mutatják, hogy a legtöbb gyerek, akinek problémája van a matematikával, arról kiderül, hogy az alapoknál akadt el.

Gyakorlatilag a tiétekhez nagyon hasonló módszert alkalmazok én is arra, hogy felfedezzem, hogy hol van a gond. Talán ennyire én nem bontottam le részletesen. (pl. egyjegyűek összeadása 10 alatt, aztán a tizes átlépés, majd a kétjegyűek összeadását vettem 100-ig. Ott nem bontom le ennyire részletesen, de egyébként jó ötletnek tartom.)

Örülök, hogy ti is erre a következtetésre jutottatok, hogy ezek a legfontosabbak, hogy a matematikában ne legyenek problémák. Jónak tartom a tanulási ötleteket is és eléggé részletesen kitértetek az előforduló problémákra.

Ugyan én nem szülőként olvastam ezt a könyvet (bár az is vagyok), de hasznosnak találom, és biztos vagyok benne, hogy aki veszi a fáradtságot és ez alapján végigmegy, a módszereket betartja, az tud segíteni gyermekének.

Izgalommal várom a második részt.

További jó munkát!

Tisztelettel és köszönettel: Győri Edit"

Győri Edit
Tanulásmódszertani tanácsadó

Miért ezzel a módszerrel tanulj matekot a gyermekeddel?

A valódi probléma

A gyerekek 90%-a nem ott van elakadva, ahol problémájuk van, hanem az alapoknál. A könyvvel megtalálhatjátok az elakadás pontos helyét.

Elmagyarázás

Ha a szülő érti is a matekot, elmagyarázni teljesen más dolog. A könyvemben konkrét, gyakorlati tanácsokat kapsz, hogyan magyarázz úgy, hogy a gyermeked meglássa az összefüggéseket.

Érthető nyelvezet

A könyv nem matektanároknak íródott. Egyszerű, hétköznapi nyelven fogalmaztam meg, hogy könnyen érthető és használható legyen.

Részletes megoldások

Olyan részletes megoldásokat kapsz mindegyik gyakorló feladathoz, hogy akár te is képes leszel feladatokat készíteni a gyermekednek.

Lépésről lépésre

Sok tankönyvben az egyszerű példa elmagyarázása után a gyakorló feladatok rettentő bonyolultak. Ebben a könyvben az alapműveleteket lépésről lépésre mutatom meg neked, hogy simán át tudd adni a gyermekednek.

Teljes megértés

Nincs olyan gyerek, aki ne tudná megtanulni a matekot. Csak vannak gyenge láncsszemek a tudásában, ami miatt nem áll össze a kép. A könyv segít neked kikutatni ezeket a gyenge láncszemeket.

Hatékonyság

Vége a felesleges köröknek, és a reménykedő találgatásnak. A könyv segítségével a megfelelő problémát kezelitek, ezért rövidebb idő alatt több valódi haladást értek el.

Kézenfogva

Olyan érzésed lesz a könyv olvasása során, megfognám a kezed, és vezetnélek végig a lépéseken.

Mit mondanak, akik már olvasták?

"Ez a könyv egy hiánypótló a piacon. Olyan segítséget kapsz, amivel könnyebb lesz a matek tanulás. Ha tanultál már együtt a gyermekeddel, akkor tudod milyen. Fogod tudni, hogy melyik osztálynál, illetve melyik témakörnél van lemaradva. Feladatlapok vannak benne, kidolgozott megoldásokkal. Rita lépésről-lépésre mutatja meg, hogyan csináljátok meg a feladatokat, és a jövőben hogyan gyakoroljátok a matekot. A fiam tanult Ritával, és amit vele tanult, az megmaradt neki."
Ignácz Piroska vevővélemény Anya segít a matekban
Ignácz Piroska
családanya
"A könyv nekem ász!!! A poén, hogy a kisfiam minden egyes dolgon végigment/megy, ami le van írva, pl. a 6 és 9 felcserélése, nem figyelés rám stb. Kínszenvedés az összes gyakorlásunk. Eddig azt gondoltam, le vagyunk nagyon maradva és kellemetlenül éreztem magam emiatt. Viszont a könyvedet forgatva kezd helyreállni bennem minden.
A másodikos feladatlapot is megoldottuk, (kivéve a végét, mert az órát, meg a dkg átváltásokat még nem tanulták). Nekünk ez biblia lesz, már látom!"
Leel-Őssy Gabriella vevővélemény Anya segít a matekban
Leel-Őssy Gabriella
családanya
Friedmann-Rita-matek-könyv-portré

Miért írtam ezt a könyvet?

Üdvözöllek!

Friedmann Rita vagyok.

Magántanárként azt tapasztaltam, hogy rengeteg szülőnek rémálom az együtt matekozás, mert nem tudnak úgy segíteni a gyermeküknek, ahogy szeretnének.

Sok esetben a gyermek már eleve utálja a matekot, és csak nagy ellenkezések árán tudnak leülni tanulni. Ha sikerül is, a szülő nem tudja úgy elmagyarázni neki, hogy a gyermeke megértse. A gyermek figyelmetlen, unja az egészet, türelmetlenné válnak mind a ketten, és sokszor veszekedés a vége.

A szülők aggódnak, hogy a gyermeknek a sorozatos kudarcok miatt teljesen elmegy a kedve a matektól, feladja, és nem tudnak segíteni neki. Nem alakul ki önálló logikus gondolkodás, pedig legalább az alapokra szükség lenne a későbbi tanulmányokban, felvételiben, és ahhoz, hogy boldoguljon az életben.

Ezzel a könyvvel megmutatom, hogyan találom meg tanítványaimnál a problémák gyökerét, és hogyan adom át a matekot az ő szintjükön úgy, hogy megértsék, sikerélményük legyen benne, és később egyedül is tudjanak tanulni.

Azok a szülők, akik megfogadták a tanácsaimat, eredményesen tudtak együtt tanulni. Ha alkalmazod a könyvben leírtakat, ezt te is elérheted.

A történetem

2013-ban döntöttem úgy, magántanárként segítek gyerekeknek a matekban és a nyelvtanban.

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem azzal kapcsolatban, hogy a gyerekeknél milyen mértékű a lemaradás, hol vesztették el a fonalat, és hogyan tudják a legegyszerűbben megérteni, amit mondok. A legtöbb tanulóm iskolai tanárának is szeretett volna. Volt olyan is, aki az anyukájaként vagy barátjaként tekintett rám.

A szülőkkel is nagyon mély bizalmi kapcsolat alakult ki.  Nagyon sokszor kértek tőlem tanácsot, akár a gyermekük életével kapcsolatban is. Nagy örömömre szolgált, hogy szinte kivétel nélkül megfogadták a tanácsaimat, ami mindig hozott valami pozitív változást. Nemsokára már annyi tanulóm volt, hogy kora délutántól egészen este 8-9-ig folyamatosan voltak tanulók és hétvégén reggeltől estig, szinte szünet nélkül. Imádtam a tanulóimat, és feltöltöttek engem energiával.

Egy idő után viszont úgy éreztem, hogy nem elégedhetek meg ennyivel, mert még rengeteg gyerek van, akinek segítenem kell, így a férjemmel megalapítottuk a Könnyedén Tanulok magántanári csoportot. Több tanárt képeztem ki arra a tanítási módszerre, ahogyan én tanítok. Azzal, hogy ők önállóan tanítanak,  meg tudtam többszörözni azoknak a tanulóknak a számát, akiknek segíthetünk.

Aztán 2016-ban megszületett az első kisfiam, majd 2018-ban a második. Tehát magántanítással jelenleg nem tudok segíteni, csak a tanáraim.

Ezért írtam ezt a könyvet, hogy ez a módszer, ami több tucat tanulónál sikerre vezetett, szülők ezreihez jusson el.

"Rita a könyvben minden részletre kiterjedően tárgyalja a „matekozás” során felmerülő nehézségeket, melyek megoldására érthetően, rövid magyarázatokkal javaslatot is tesz. Minden mondatából sugárzik a sok éves gyakorlat, a rutin, a profizmus.

Lényegre törően, lépésenként magyarázza el, mit tehetsz, és azt is, hogyan tegyed, ha gyermekednek gondjai vannak a matekkal. Módszerével gyorsan kiderítheted, hol is az az alapvető hiányosság, ami gyermeked számára minden következő lépést megnehezít. A módszertani leírás, a javaslatok után feladatlapokat is találsz, melyek segítik a felmérést.

Természetesen leültettem a hetedikest, hogy oldja meg a tesztet. Igen, látom, kiderült, hogy most hol van a gyenge pont. Innentől kezdve jöhet a célirányos gyakorlás, hogy a nyolcadikos akadályokat könnyedén vehesse, és ne okozzon gondot a megfelelő középiskola kiválasztása.
Jó szívvel ajánlom ezt a gyakorlati tanácsokkal ellátott feladatgyűjteményt minden szülőnek, nagyszülőnek, aki segíteni szeretné gyermekét a matematika tanulásában, akinek fontos, hogy a közös gyakorlás örömteli és eredményes legyen, akinek számít a gyermek kiegyensúlyozott fejlődése, miközben a harmonikus kapcsolat is megmarad."

Dr Farkas Anikó blogger olvasói vélemény - Anya segít a matekban
Dr. Farkas Anikó
Sikertréner, családanya - Könyv és kávé blog

Mire számíthatsz?

Ha követed a könyvben leírtakat...

Nem kell a gyermekedet költséges magántanárhoz küldeni. Egy magánóra áráért te magad is meg tudod találni, hogy hol van a probléma, és valóban mit kell tanulni.

Tippeket kapsz ahhoz, hogy hogyan magyarázd el érthetően a problémás részeket.

Jó szülőnek fogod érezni magad, mert valódi segítséget tudsz adni a gyermekednek a bajban.

Jobb lesz a kapcsolatotok a gyermekeddel. A közös tanulás nem lesz egy rémálom, mert megszűnnek a tanulás közbeni dühkitörések és veszekedések.

Nyugodtabb leszel a gyermeked jövője miatt, mert lesz egy jó kiindulási alapja. Érteni és alkalmazni tudja az életben azt, amiért a matekot oktatják. (nem verik át a boltban:) )

Boldogabb lesz a gyermeked, mert lesznek sikerélményei matekból. És egy idő után ezek a jegyein is meglátszanak.

Sikeresen együtt matekozhatsz a gyermekeddel

Miről írok a könyvben?

Felmérés

Átfogó teszt, amin ha végigmentek, megmutatja a probléma valódi helyét az alapoknál.

Részletes magyarázatok

A teszt minden feladatához részletesen leírtam, hogyan alkottam meg, és mit vizsgál. Így te is tudsz feladatokat írni a gyakorláshoz.

Évfolyamonkénti tesztek

További tesztek megoldással, amik lefedik az általános iskola 1-8. évfolyamát. Ezekkel megtalálhatod a meg nem értett témaköröket.

Figyelemhiány

Módszer arra, mit tegyél, amikor a gyermeked egyáltalán nem figyel rád, amikor magyarázol.

Hibák

A leggyakrabban elkövetett hibák, amikkel szülőként segítség helyett még rontunk is a helyzeten.

Elmagyarázás

Konkrét példákkal szemléletem, hogyan magyarázhatsz úgy, hogy meg is értse a gyermeked.

Instrukciók

Konkrét útmutató, hogy hogyan tanuljátok meg a matek könyvek anyagát.

A legnehezebb témakörök

Segítség a három legnehezebb matek témakör (szöveges feladatok, kerület/terület, törtek) megértéséhez és átadásához.

Sokat segített az alapok tudásának felmérésében, és a tanítási technikában. Másképp tudok megközelíteni matematikai kifejezéseket, és talán könnyebben is érti a kislányom. Az alapoknál még mindig vannak hiányosságok, de gyakorolunk, és haladunk az iskolai anyagokkal is. Nekem nagyon nagy segítség ez a könyv. Várom a folytatását.

Bóta-Nagy Mária
Budapest

Nagycsoportos (jövőre első osztályos) unokám segítésére vettem a könyvet, ráhangolódásnak. Gondoltam nem várjuk meg a problémát, így gyorsabb és hatékonyabb segítséget tudunk nyújtani. Sok érdekes információt találtam, biztos vagyok benne, hogy jövőre nagy segítségünkre lesz. Örülök, hogy rátaláltam a kiadványra.

Gyarmati Lajosné
Kecskemét

"Mondhatjuk úgy is, hogy nem a legjobb barátaim a számok. Összeadni, kivonni, szorozni, osztani tudok, de a sokismeretlenes egyenleteket és társait nehezen emésztettem meg. Igen ám, de cseperednek a gyermekeim, velük mindenképp le kell ülni tanulni. Ez volt az én nagy mumusom. Most még az elsős lánykámnak könnyedén segítettem, de a későbbiekben hogy lesz?

Friedmann Rita könyve most megoldást ad a kezünkbe és nagyszerű feladatokat a tanulás segítéséhez. Jól lebontott, elsőtől nyolcadikos korig használatos könyv. Ha tehetném, minden szülő kezébe nyomnám, amint elsős lesz a gyermeke. A közös tanulást teszi könnyebbé, fogyaszthatóbbá, sikerorientáltabbá. Gyakorlati tanácsaival nem kell a könyv fölött rostokolnotok, míg a gyerek fáradságában üvölt, te pedig az összes hajad szálát egyesével tépnéd ki legszívesebben.

Hangsúly van az alapműveleteken, a lemaradáson, a szint felmérésén is. Különböző nehézségű feladatokat kaphat a gyerek, amivel fel tudod mérni, hol tart éppen, miben vannak lemaradások, miből kell fejlesztés és mi az, amiben nagyon jó. Könnyen olvasható, jól tagolt, egyszerűen hasznosítható. Megválaszolja a kérdéseidet, megerősít, a kételyeket eloszlatja. Sok feladat, példa is van benne, mely még közérthetőbbé teszi a tanulást segítést.

Hatékony kis könyv, amibe érdemes beruházni, ha szeretnél gyermekeddel könnyebben tanulni, ha nehezen megy a matek neki. Mi hasznát fogjuk venni a könyv tartalmának. Jelenleg pont szintfelmérünk, az egész nyári kihagyás után. Talán már meg sem rettenek a közös tanulástól. Mindjárt itt a szeptember. Reszkess matek, mi jövünk!"

Mayerné Répási Adrienn olvasói vélemény Anya segít a matekban
Mayerné Répási Adrienn
blogger, családanya - ReAd-blog

Kockázatmentes?

100%-ig biztos vagyok benne, hogy aki a leírtakat alkalmazza, sikerrel tud segíteni a gyermekének a matek tanulásában, ezért hat teljes hónapig 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalok az e-bookra.

Ha ennyi idő alatt nem hoz eredményt az, amit tanítok neked, akkor a kockázat legyen az enyém.

Csak írsz egy e-mailt és a teljes összeget visszafizetem neked.

100 százalék elégedettségi garancia

Az alapoktól a teljes megoldásig

Módszertani könyv + felmérő feladatlapok

Egy 176 oldalas A4 méretű könyv, ami tartalmazza a teljes módszert, hogy hogyan találd meg a problémás területeket matekból, és hogy hogyan magyarázd el érthetően.

A felmérő feladatlapok A4 méretű  feladatsorok, a könyv részeként. Ezekkel gyorsan felmérheted a gyermeked tudását.

  1. egy általános, részletes feladatsor, az alapokban való elakadás megtalálásához
  2. az általános iskola 1-8. évfolyamát lefedő felmérő feladatlapok a problémás matek témakörök felkutatásához

Könyv az alapműveletek gyakorlásához

A felmérő feladatok megmutatják, mit kellene gyakorolni az alapoknál. És a magyarázatok segítenek, hogy te is készíthess gyakorló feladatokat.

De lehet, hogy elfoglalt szülőként nincs kapacitásod arra, hogy a felmérő feladatokhoz hasonló gyakorló példákon törd a fejed.

Ebben a gyakorló füzetben 60 oldalnyi gyakorló példát találsz, amelyek az elméleti könyv felmérő feladataira épülnek. Ugyanabban a nehézségben és sorrendben épülnek fel. Tehát ha megvan a gyenge láncszem, az Alapműveletek gyakorlóval azonnal el tudjátok kezdeni gyakorolni a matekot attól a ponttól.

Az Alapműveletek Gyakorlókönyv is elérhető nyomtatott és e-book formában is, A4-es méretben.

E-book formátum

Ha e-book formában rendeled meg, akkor egy PDF formátumban készített e-bookot kapsz, amit jelszóval tudsz megnyitni. El tudod olvasni számítógépen, táblagépen, okostelefonon vagy e-book olvasón.

A felmérő feladatlapokat, az e-book részeként kapod meg. Az e-book és a felmérők bármely részét kinyomtathatod, és dolgozhattok belőle a gyermekeddel.

Így segíts a matekban Gyakorló E-csomag

6.980
5.990 Ft

Így segíts a matekban gyermekednek E-book

3.990 Ft

Alapműveletek Gyakorló E-book

2.990 Ft

"Nagyon igényes, jól felépített könyv, aminek nagyon hasznos minden oldala, a felmérők különösen jól összeállítottak. Nagyon értékes szakmai munka. Kipróbáltuk a felmérőket, és érthető, pontos feladatokból állnak.
Tanítóként is használni fogjuk.
😊"
Lipóczki Szilvia és Besze Márk
Tanítók, Waldorf iskola, Kecskemét
"Ez egy nagyon hasznos kézikönyv. Korrepetítorként tudom miről ír Rita. Ha el van akadva a gyerek, akkor nem kell egymás idegeire menni, hanem Anya (vagy Apa, nagytestvér) tényleg tud segíteni a könyv segítségével. Mert meg lehet szeretni a matekot is. Én már sok megkönnyebbült gyereket láttam, akik megértették a matekot, elakadásokat hoztam helyre náluk Rita módszerével."
Lómen Mónika
Korrepetítor

Megmutattam, mit tehetsz, hogy segítsd a gyermeked matektanulását

Ma a gyerekeknek egy olyan környezetben kell tanulni, ami sokszor nem segíti őket, hanem akadályozza, megalázza őket, és elvágja a lehetőségüket a jövőtől.

Igen, szülőként nem a te feladatod lenne megtanítani a gyermekednek a matekot. De az iskolarendszert nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni. Annyi idő alatt legalábbis nagyon kicsi az esélye, amíg a gyermeked iskolás.

Ráadásul, ahogy a történtek is mutatják, az otthon tanulás körülményei között, a szülőkre akarva-akaratlanul is több szerep hárul a gyermekeik tanulásában.

Szülőként megteheted, hogy felelősséget vállalsz, megszerzed a szükséges tudást, és melléállsz, hogy vállvetve küzdjetek a nehézségek ellen.

A döntés innentől a tiéd.

Felvállalod, hogy hatékony csapatot alkottok, és segítesz neki a szükséges tudás elsajátításában?

Akkor segítek. Rendeld meg most a könyvet, és kezdjünk neki!

Kérdésed van?

Írj nekünk!
iroda(@)konnyedentanulok(.)hu

Vagy hívj!

A telefonszámunk:
06 70 434 3862

Főoldal        Adatvédelmi nyilatkozat        Kapcsolat
© 2013-2019 Könnyedén Tanulok – Minden jog fenntartva

Contact Form Powered By : XYZScripts.com