Anya segít a matekban - matek könyv szülőknek könyvborító

Anya segít a matekban

Miben segít neked ez a könyv?

 • Az esetek 90%-ában a gyermeknek nem az adott évfolyamon kezdődött a lemaradása, hanem már jóval előtte. A könyv segítségével pontosan meg tudod határozni a lemaradás helyét.
 • Tartalmaz egy olyan módszert, amellyel garantáltan el tudod magyarázni a matekot úgy, hogy megérti a gyermeked .
 • bemutatja azokat a tipikus hibákat, amelyek miatt az együtt tanulás veszekedésbe és sírásba fullad, és megoldást nyújt ezekre.

Vedd meg most egy magántanári óra áráért!

Miért jó ez a módszer, ha együtt tanulsz matekot a gyermekeddel?

A valódi probléma

A gyerekek 90%-a nem ott van elakadva, ahol problémájuk van, hanem az alapoknál. A könyvvel megtalálhatjátok az elakadás pontos helyét.

Alapok begyakorlása

Ha megvan a pontos probléma, akkor a könyv segít az alapokat magabiztosságig begyakorolni.

Részletes megoldások

Olyan részletes megoldásokat kapsz mindegyik gyakorló feladathoz, hogy akár te is képes leszel feladatokat készíteni a gyermekednek.

Elmagyarázás

Sokszor a szülő érti a matekot, de nem tudja úgy elmagyarázni, hogy a gyermeke is értse. A könyv ehhez ad egy módszert.

Lépésről lépésre

Sok tankönyvben az egyszerű példa elmagyarázása után a gyakorló feladatok rettentő bonyolultak. Ebben a könyvben az alapműveleteket lépésről lépésre mutatom meg neked.

Teljes megértés

Nincs olyan gyerek, aki ne tudná megtanulni a matekot. Csak vannak gyenge láncsszemek a tudásában, ami miatt nem áll össze a kép. A könyv segít neked kikutatni ezeket a gyenge láncszemeket.

Alapelvek

A könyvben található alapelveket más olyan (jellemzően reál) tantárgyaknál is alkalmazhatod, ahol az anyag témakörei egymásra épülnek.

Kézenfogva

Olyan érzésed lesz a könyv olvasása során, megfognám a kezed, és vezetnélek végig a lépéseken.

Friedmann-Rita-matek-könyv-portré

Miért írtam ezt a könyvet?

Szia!

Friedmann Rita vagyok.

Magántanárként rengetegszer találkoztam azzal a problémával, hogy azért hozzák a szülők hozzám a gyereküket, mert nem tudnak neki segíteni a matek tanulásban.

A leggyakoribb gond, hogy a szülő érti a matekot, de nem tudja elmagyarázni. Sokszor viszont a probléma nem abban az anyagban van, amit éppen tanulnak, hanem a múltban, az alapoknál.

Ezzel a könyvvel az a célom, hogy fel tudd mérni, hogy a gyermeked lemaradása honnan kezdődik, és működő megoldásokat nyújtsak a lemaradás bepótolására, úgy hogy az együtt tanulás a lehető legeredményesebb legyen.

A történetem

2013-ban döntöttem úgy, magántanárként segítek gyerekeknek a matekban és a nyelvtanban.

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem azzal kapcsolatban, hogy a gyerekeknél milyen mértékű a lemaradás, hol vesztették el a fonalat, és hogyan tudják a legegyszerűbben megérteni, amit mondok. A legtöbb tanulóm iskolai tanárának is szeretett volna. Volt olyan is, aki az anyukájaként vagy barátjaként tekintett rám.

A szülőkkel is nagyon mély bizalmi kapcsolat alakult ki.  Nagyon sokszor kértek tőlem tanácsot, akár a gyermekük életével kapcsolatban is. Nagy örömömre szolgált, hogy szinte kivétel nélkül megfogadták a tanácsaimat, ami mindig hozott valami pozitív változást. Nemsokára már annyi tanulóm volt, hogy kora délutántól egészen este 8-9-ig folyamatosan voltak tanulók és hétvégén reggeltől estig, szinte szünet nélkül. Imádtam a tanulóimat, és feltöltöttek engem energiával.

Egy idő után viszont úgy éreztem, hogy nem elégedhetek meg ennyivel, mert még rengeteg gyerek van, akinek segítenem kell, így a férjemmel megalapítottuk a Könnyedén Tanulok magántanári csoportot. Több tanárt képeztem ki arra a tanítási módszerre, ahogyan én tanítok. Azzal, hogy ők önállóan tanítanak,  meg tudtam többszörözni azoknak a tanulóknak a számát, akiknek segíthetünk.

Aztán 2016-ban megszületett az első kisfiam, majd 2018-ban a második. Tehát magántanítással jelenleg nem tudok segíteni, csak a tanáraim.

Ezért írtam ezt a könyvet, hogy ez a módszer, ami több tucat tanulónál sikerre vezetett, szülők ezreihez jusson el.

Mire számíthatsz?

Ha követed a könyvben leírtakat...

Nem kell a gyermekedet költséges magántanárhoz küldeni. Egy magánóra áráért te magad is meg tudod találni, hogy hol van a probléma, és valóban mit kell tanulni.

Tippeket kapsz ahhoz, hogy hogyan magyarázd el érthetően a problémás részeket.

Jó szülőnek fogod érezni magad, mert valódi segítséget tudsz adni a gyermekednek a bajban.

Jobb lesz a kapcsolatotok a gyermekeddel. A közös tanulás nem lesz egy rémálom, mert megszűnnek a tanulás közbeni dühkitörések és veszekedések.

Nyugodtabb leszel a gyermeked jövője miatt, mert lesz egy jó kiindulási alapja. Érteni és alkalmazni tudja az életben azt, amiért a matekot oktatják. (nem verik át a boltban:) )

Boldogabb lesz a gyermeked, mert lesznek sikerélményei matekból. És egy idő után ezek a jegyein is meglátszanak.

Valóban tudsz segíteni gyermekednek a matekban

Miről írok a könyvben?

Felmérés

Átfogó teszt, amin ha végigmentek, megmutatja a probléma valódi helyét az alapoknál.

Részletes magyarázatok

A teszt minden feladatához részletesen leírtam, hogyan alkottam meg, és mit vizsgál. Így te is tudsz feladatokat írni a gyakorláshoz.

Évfolyamonkénti tesztek

További tesztek megoldással, amik lefedik az általános iskola 1-8. évfolyamát. Ezekkel megtalálhatod a meg nem értett témaköröket.

Figyelemhiány

Módszer arra, mit tegyél, amikor a gyermeked egyáltalán nem figyel rád, amikor magyarázol.

Hibák

A leggyakrabban elkövetett hibák, amikkel szülőként segítség helyett még rontunk is a helyzeten.

Elmagyarázás

Konkrét példákkal szemléletem, hogyan magyarázhatsz úgy, hogy meg is értse a gyermeked.

Instrukciók

Konkrét útmutató, hogy hogyan tanuljátok meg a matek könyvek anyagát.

A legnehezebb témakörök

Segítség a három legnehezebb matek témakör (szöveges feladatok, kerület/terület, törtek) megértéséhez és átadásához.

Nagyon igényes, jól felépített könyv, aminek nagyon hasznos minden oldala, a felmérők különösen jól összeállítottak. Nagyon értékes szakmai munka. Kipróbáltuk a felmérőket, és érthető, pontos feladatokból állnak.
Tanítóként is használni fogjuk.😊
Vevővélemény Lipóczki Szilvia Besze Márk tanítók
Lipóczki Szilvia és Besze Márk
Tanítók, Waldorf iskola, Kecskemét
Ez egy nagyon hasznos kézikönyv. Korrepetítorként tudom miről ír Rita. Ha el van akadva a gyerek, akkor nem kell egymás idegeire menni, hanem Anya (vagy Apa, nagytestvér) tényleg tud segíteni a könyv segítségével. Mert meg lehet szeretni a matekot is. Én már sok megkönnyebbült gyereket láttam, akik megértették a matekot, elakadásokat hoztam helyre náluk Rita módszerével..
Lómen Mónika
Korrepetítor

Kockázatmentes

100%-ig biztos vagyok benne, hogy aki a leírtakat alkalmazza, sikerrel tud segíteni a gyermekének a matek tanulásában, ezért hat teljes hónapig 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalok az e-bookra.

Ha ennyi idő alatt nem hoz eredményt az, amit tanítok neked, akkor a kockázat legyen az enyém. Csak írsz egy e-mailt és a teljes összeget visszafizetem neked.

100 százalék elégedettségi garancia

Az alapoktól a teljes megoldásig

E-book + felmérő feladatlapok

Anya segít a matekban matek könyv szülőknek

Egy e-book, ami tartalmazza a teljes módszert, hogy megtaláld meg a problémás területeket matekból, és hogy hogyan magyarázd el érthetően.

Ez egy PDF formátumban készített e-book, amit jelszóval tudsz megnyitni. El tudod olvasni számítógépen, táblagépen, okostelefonon vagy e-book olvasón.

A felmérő feladatlapok A4 méretű kinyomtatható feladatsorok, az E-book függelékeként:

1. egy általános, részletes feladatsor, az alapokban való elakadás megtalálásához

2. az általános iskola 1-8. évfolyamát lefedő felmérő feladatlapok a problémás matek témakörök felkutatásához

Gyakorló feladatok alapműveletekhez

Matek alapműveletek gyakorló feladatok

A felmérő feladatok megmutatják, mit kellene gyakorolni az alapoknál. És a magyarázatok segítenek, hogy te is készíthess gyakorló feladatokat.

De lehet, hogy elfoglalt szülőként nincs kapacitásod arra, hogy a felmérő feladatokhoz hasonló gyakorló példákon törd a fejed.

Ezeken a feladatlapokon a felmérő feladataira épülő gyakorló példákat találsz, ugyanabban a nehézségben és sorrendben. Tehát ha megvan a gyenge láncszem, az Alapműveletek gyakorlóval azonnal el tudjátok kezdeni gyakorolni a matekot attól a ponttól.

A feladatokat is E-book formában kapod meg, nyomtatható A4-es méretben.

Személyes konzultáció szülőknek

Matek tanítás személyes konzultáció szülőknek

Lennének olyan kérdéseid, amikre egyénileg szeretnél választ? Gyakorlatban próbálnád ki, hogyan tudod alkalmazni a könyvben leírtakat? Személyre szabott törődésre vágysz?

Az egy órás személyes konzultációm során felteheted a kérdéseidet, megnézzük, a te esetedben mi segíthet a gyermekeddel együtt tanulni, és összeállítunk egy programot, hogy problémamentesen haladhassatok.

Árak és csomagok

Iskolakezdési akciónkban szeptember 1 vasárnapig
akár 50%-os kedvezménnyel rendelheted meg a csomagokat!

 • E-book a felmérő feladatlapokkal
 • Alapműveletek gyakorló
 • Személyes konzultáció

5.990 2.990 Ft

 • E-book a felmérő feladatlapokkal
 • Alapműveletek gyakorló
 • Személyes konzultáció

8.990 4.990 Ft

 • E-book a felmérő feladatlapokkal
 • Alapműveletek gyakorló
 • Személyes konzultáció

21.990 10.990 Ft

Megmutattam, mit tehetsz, hogy segítsd a gyermeked matektanulását

Ma a gyerekeknek egy olyan környezetben kell tanulni, ami sokszor nem segíti őket, hanem akadályozza, megalázza őket, és elvágja a lehetőségüket a jövőtől.

Igen, szülőként nem a te feladatod lenne megtanítani a gyermekednek a matekot. De az iskolarendszert nem lehet egyik napról a másikra megváloztatni. Annyi idő alatt legalábbis nagyon kicsi az esélye, amíg a gyermeked iskolás.

Szülőként viszont megteheted, hogy felelősséget vállalsz, megszerzed a szükséges tudást, és melléállsz, hogy vállvetve küzdjetek a nehézségek ellen.

A döntés innentől a tiéd.

Felvállalod, hogy igenis hatékonyan, és felelős szülőként vezeted őt, és segíted abban, amiben az iskola nem tudott?

Akkor segítek. Rendeld meg most az e-bookot, és kezdjünk neki!

Kérdésed van?

Írj nekünk!
iroda(@)konnyedentanulok(.)hu

Vagy hívj!

A telefonszámunk:
06 70 434 3862

Főoldal        Adatvédelmi nyilatkozat        Kapcsolat
© 2013-2019 Könnyedén Tanulok – Minden jog fenntartva

Contact Form Powered By : XYZScripts.com