Szeretek angolt tanulni!!! – egy tanulónk sikersztorija

Egy nagyon kedves tanulómtól kaptam ezt a levelet, amiben leírja, milyen élményei voltak az angol beszéd tanulása során.

Gabi-szeretek-angolt-tanulni

Mielőtt elkezdtük a közös munkát, asszisztensként dolgozott egy cégnél, és elmondása szerint még nem tudott életszerű, használható angolt tanulni. Megszólalni pedig nagyon nem mert.

A tanulás során mindig kész és nyitott volt az új dolgok megtanulására, és érdekelte az angol nyelv használata. Mindig pontosan érkezett, megcsinált minden otthoni gyakorlást, amit kértem tőle, és ez a haladásán is megmutatkozott.

Már nyelvtanilag helyesen le tudja írni a környezetét, jellemezni tevékenységeket, mozgásokat, el tudja mondani, mi történt vele, tud kérdezni, és kérni dolgokat.

De olvasd inkább tőle, szerinte milyen az angol tanulás nálunk:

Kedves Marci!

Nagyon örülök, hogy nálad, veled tanulhatok!

2014 októberében kezdtünk el együtt dolgozni az angol nyelvtudásomon, ami életem legjobb döntése volt! Előtte sokáig nézegettem a neten, hogy hova, kihez is tudnék járni ismét angolt tanulni. Azt tudtam, hogy nem a megszokott módon, és nem egy nyelviskolában szeretnék tanulni. Valami mást, újat, eredményesebb módszert kerestem.

Egyik ilyen netes böngészésem alkalmával találtam rá a ti oldalatokra és rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Jelentkeztem próbaórára, majd eljött a megbeszélt időpont napja. Remegő gyomorral, tiszta idegesen mentem a megadott címre, a megadott időpontban hozzátok.

Gondoltam, már megint a nyaggatás következik, hogy mit tudok a nyelvtanból, az orrom alá fognak dugni egy tesztlapot amiből majd felmérik a tudásomat, ami valljuk be, több éves angol tanulás után elég gyenge lábakon állt. Ráadásul elég küzdelmesen kerültem fel a IX. emeletre, mert pont aznap nem működött a lift, így hát lépcsőzhettem kilenc emeletet. Na, ez már nem jól kezdődik!

Beléptem az ajtón és szembe találtam magam egy kedves fiatalemberrel. Nyugodt, szeretetteljes viselkedése 2 perc után megnyugtatott. Kiderült, hogy nem fog hülye tesztekkel nyaggatni. Szimplán az irányított kérdéseivel felmérte a tudásomat, megbeszéltük, hogy nekem mi az elképzelésem és ő ezt hogyan látja megvalósíthatónak, majd azonnal el is kezdődött az angol óra.

Hihetetlen figyelemmel, rám figyeléssel, arcom egyetlen egy kis rezdüléséből azonnal látta, hogy ha valamit nem értek és azt egészen részletesen elmagyarázta.

Olyan felszabadultan távoztam az óráról, olyan megkönnyebbüléssel és kellemes érzéssel, hogy teljesen biztos voltam benne, ez a nekem való módszer és tanár, ezt szeretném, ezt kerestem. 🙂

Korábban nyűg volt az angol tanulás, egy szükséges kényszer.

Most: Szeretek angolul tanulni!!!

Sikerélményeim vannak folyamatosan, például: Az egyik nap bekapcsoltam a tv-t és az egyik csatornán angolul beszéltek, feliratozva ment a film. Nézni nem néztem csak hallgattam, miközben pakolásztam otthon.

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy értem a szavakat, sőt nemcsak a szavakat, de egész mondatokat is, ami velem azelőtt nem nagyon fordult elő. Pont az előző órán vettünk egy szót, amit tisztán kihallottam a filmből és olyan boldog voltam a felismeréstől, hogy értem a nem szépen kiejtett szavakat, mondatokat is!

Minden órán hallgatunk különböző hanganyagokat, brit kiejtéssel és amerikai kiejtéssel is. Örömmel tudatom, hogy megvan az eredménye, nem kicsi sikerélményt eredményezve.

Köszönöm Marci az eddigi munkádat velem és értem!

Farkas-Szabó Gabriella

 

Gyere, és érj el Te is ilyen sikereket: Angol beszéd magántanár >>>