Diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia

A gyermeked diszlexia-gyanús vagy már meg is állapították róla?Diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia

A gyermeked téveszti a betűket vagy a számokat?
Nem azt olvassa, ami oda van írva?
Az írása olvashatatlan?

Mi az a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia?

Manapság elterjedőben van egy olyan betegség-csoport, aminek okára sok ellentétes nézet, vélemény alakult ki. Ezek a diszlexia (dyslexia=rosszul olvas), diszgráfia (dysgraphia=rosszul ír) és diszkalkulia (dyscalculia=rosszul számol).

Amikor a gyermeknél megjelennek ezek a nehézségek, még nem okoznak nagyobb gondot. Mindannyiunknak meggyűlt a baja egy-két betűvel vagy számmal. Azonban, ha tartósan jelentkeznek a nehézségek, és ez lemaradást okoz, akkor a legtöbbször maga a pedagógus javasolja a gyermek kivizsgálását.

Mi az általános megoldás diszlexia esetén?

A legtöbb esetben ezekre a nehézségekre az a megoldás, hogy a gyermek kap egy papírt, hogy ő beteg. És ezzel felmentik az érintett tantárgyakból, hiszen „nem képes” arra, hogy ezeket megtanulja.  Ezzel kisebb elvárásokat támasztunk a gyermek felé, és bizonyos területeken nem is kell teljesítenie. Az iskolában ez talán megoldásnak tűnik, és a gyermek számára is “kényelmessé” teszi a mindennapokat.

Azonban az életben ma már nincs olyan terület, amelyhez ne kellene az olvasás, írás és számolás. Mindennap használjuk. Alapjait képzik még a legegyszerűbb elhelyezkedésnek is. Egy állásinterjún nem lehet felmutatni a papírt, hogy “Én azért nem tudok olvasni, mert diszlexiás vagyok.” És ha még az elhelyezkedés sikerül is, rejtetten sok gondot okozhatnak ezek az életben, és az előrejutásban.

Így ha felmentik, akkor az életre való felkészüléstől vágják el. Ha eddig „nem volt képes” megtanulni ezeket, a felmentés miatt ezután esélye sem lesz ezekre. Lemarad, máshogy tanul. Nem is beszélve a sok leértékelésről és megkülönböztetésről, amelyen a gyermek a “hátrányos helyzete” miatt keresztülmegy.

Hogy fog így a gyermeked boldogulni az életben?

Érdekelne egy hatékonyabb módszer >>>

Egy életképes megoldás a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia esetén

Diszlexia kezelés 1
Hatékony, egyéni diszlexia kezelés

Nekünk egy életképesebb megoldásunk van, mint a felmentés.

A tanulási technológia alkalmazásával képesek vagyunk megtalálni a probléma tényleges okát és újra elkezdeni lerakni a tantárgyak alapjait a gyermeknél. Azokat az alapokat, amik  a gyors haladás, és a teljesen eltérő szemléletű oktatás miatt nem kerültek lefektetésre.

Egy egyszerű, sarkított példa: egy gyermeknek valami oknál fogva nem tiszta, hogy mit jelent a “+” jel. Nem tudja, hogy annyi a dolga, hogy a két oldalán lévő mennyiséget összegezze. Nem magyarázták el érthetően, hiányzott aznap, stb. Mennyire fog neki menni az összeadás? És ha az összeadás nem megy, mennyire fog menni a szorzás, ami összeadások elvégzése valahány alkalommal? Persze bemagolhat dolgokat, de ez a mateknál sajnos nem működik. Diszkalkuliát állapítanak meg, és különleges, rejtélyes módszerekkel kezelik. Apró hiba az elején, és az érettségi valószínűleg ugrott.

Természetesan vannak kivételek, akiknek ténylegesen születési rendellenességük van. De a “disz”-esek száma riasztóan nő, és ez nem a születési körülményeknek köszönhető.

Hogyan tanítunk mi?

Új nézőpontból közelítünk a problémához. Visszamegyünk az alapokig és a megkeressük a nehézségek gyökerét, hogy az okokat megtaláljuk. Mert egyéni okok a felelősek abban, hogy “hátrányos helyzetű” lett a gyermek. Az óvodában még nem voltak képesség-különbségek, ugye?

Mivel a nehézségek minden gyermeknél egyéni módon mutatkoznak meg, így személyre szabott programot dolgozunk ki számára. A program közben kezeljük a kudarcélményeket, amik azzal jártak, hogy a gyermeket a “normális”-tól eltérőnek kiáltották ki.

A gyermek képességeinek növelésével, és az alapok stabilizálásával elkezdjük felzárkóztatni a többi tanulóhoz, hogy az élet kihívásainak ugyanúgy megfelelhessen, mint a többi gyermek. És igen, keményen megedzzük, hogy bírja a strapát.

Diszlexia kezelés 2
Fokozatos haladás, megszerezhető olvasási, írási és számolási képességek

Adj egy esélyt gyermekednek a sikeres életre!

Gyertek el egy próbaórára, és tapasztaljátok meg a módszer hatékonyságát!

A próbaóra díja: 3000 Ft / 120 perc

Tantárgyi korrepetálás

próbatanulás jelentkezés

Kérlek, add meg a következő adatokat!

Kérlek, valós adatokat adj meg, mert munkatársunk a megadott elérhetőségeken keresztül tud kapcsolatba lépni Veled.

Adataidat nem adjuk ki harmadik félnek, és nem küldünk kéretlen reklámokat.

Név*
Email*
Telefon*
Milyen képzés érdekel?
Matek
Nyelvtan
Természetismeret
Tanulási zavarok
Diszlexia diszgráfia diszkalkulia
Milyen időpont lenne Neked alkalmas?*

Kérlek, segíts nekünk, hogy tudjuk, nem egy program vagy.

Írd be képen látható karaktereket a mezőbe. Ha nem olvashatóak számodra, a kék nyíllal kérhetsz új képet.

*

Az elküldés után kapsz egy e-mailt, arról, hogy a jelentkezésed beérkezett a rendszerünkbe.

Ezután munkatársunk 48 órán belül felveszi Veled a kapcsolatot.